Goed opgeleid, prima baan,
en toch niet helemaal happy?

Diep van binnen weet je dat er méér in je zit. Je voelt onrust in je werk. Je kunt meer dan je nu doet. Waarom komt het er dan niet uit? En de tijd tikt maar door…

Geeft jouw werk weinig voldoening?

De dagen duren lang als je weinig voldoening uit je werk haalt. Dat weet ik uit eigen ervaring. Waarschijnlijk doe je aan persoonlijke ontwikkeling. Misschien lees je, mediteer je, doe je aan yoga, of ontdek je het spirituele pad.

Allemaal manieren om dichter bij jezelf te komen. Daardoor kom je er ook steeds meer achter dat je huidige werk niet meer bij je past. Past bij wie je werkelijk wilt zijn en hoe je in het leven wilt staan.

Weet je ook niet wat jouw passie is?

Als je ook eindeloos twijfelt en niet weet wat je echt wilt en kunt, weet dan: dat is niet jouw fout. Jij en ik hebben nooit geleerd om vanuit onze Passie te leven.

Ons onderwijssysteem is erop gericht om jou zoveel mogelijk kennis te geven. Niemand vertelt ons hoe en waar je die kennis het beste inzetten. Daarom rollen we vaak van de ene baan in de andere. Soms komt er iets leuks langs. Maar vaak niet.

Herken je dat gevoel van onrust?

En dan word je ouder en voel je onrust. Is dit het? Wat als ik dit mijn hele leven moet doen? Ben ik dan gelukkig? Maar wat wil ik dan wel? Kan ik wel iets anders? Wie zit er nou op mij te wachten? En hoe moet het met mijn inkomen? Deze gedachten herken je vast.

Het kan anders!

Wat als je al die energie niet meer stopt in nadenken en je zorgen maken?

Stel je voor…
dat je elke dag ontzettend veel zin hebt om aan het werk te gaan.

Stel je voor… dat je eindelijk voelt dat je op het juiste pad bent. Dat je jouw passie leeft en een diep vertrouwen voelt: dit is goed.

Stel je voor… dat je vol vertrouwen naar de toekomst kijkt. Dat je een visie hebt en een goed doordacht plan hebt om daar te komen.

Stel je voor… dat je je familie en vrienden de aandacht geeft die ze verdienen, omdat je energie hebt en je eigen tijd kunt indelen.

Stel je voor… dat je helemaal happy bent. Dat je op jouw unieke manier de wereld mooier maakt. En goed betaald krijgt. Als werknemer of als ondernemer.

Het Passieprofiel geeft antwoord!

In een persoonlijk traject help ik jou in drie maanden naar de kern van wie jij werkelijk bent.

Je krijgt helder wat je verlangens & idealen zijn, een superconcreet geformuleerde passie/werkrichting, een plan van aanpak EN een innerlijk gevoel van rust en vertrouwen.

Hoe het werkt

In 6 stappen naar jouw passie

Stap 1

Inventarisatie

Allereerst inventariseren we waar je nu staat. Hoe ben je de persoon geworden die je nu bent? Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? Op welke overtuigingen waren keuzes gebaseerd? Je leert de persoon kennen die je tot nu toe was. En eventueel kun je kiezen wat ja daarvan los zou willen laten.
Stap 1
stap 2

Identiteit

Wat je doet op werkgebied moet aansluiten bij wie je bent. Anders kost het je energie. Wie ben je wanneer zonder je werk en je opleidingen? Wie ben je zonder je opvoeding, familie, school, omgeving en vrienden? Zo komen we tot de kern. Wie jij écht bent. Nu kun je onderzoeken welk werk bij jou past.
stap 2
stap 3

Jouw ideale leven

We leven niet om te werken. We werken voor een mooi leven voor onszelf en onze naasten. Hoe ziet dat ideale leven eruit?
Het menselijk brein -ook het jouwe dus- heeft richting nodig. Een duidelijk beeld van hoe je jouw leven wilt leven. Daarmee geef je je brein richting en rust.
stap 3
stap 4

Jouw unieke bijdrage

Werken is 'iets bijdragen'. Je helpt iemand of een organisatie met het oplossen van een probleem of je voldoet aan een behoefte. Daar word je voor beloond.
Hiermee komen we tot de kern van het traject. Wat is jouw unieke bijdrage? We onderzoeken alle puzzelstukjes en vinden antwoord op die vraag.
stap 4
stap 5

Het plan

Een idee zonder plan is een wens of een droom. We zorgen ervoor dat het niet bij een wens of droom blijft. En dat je er écht mee aan de slag gaat.

In dit plan staat onder andere een duidelijk doel voor het komende jaar. En een concreet actieplan.
Je hebt een haalbaar en realistisch plan, dat rekening houdt met je persoonlijke situatie.
stap 5
stap 6

Blokkades

Vaak zijn er -bewuste of onbewuste- emotionele of mentale blokkades die je weerhouden om door te pakken. Dan zijn er twee opties: op wilskracht doorzetten of de oorzaken aanpakken.
We gaan aan de slag met optie twee. Je wordt je bewust van wat je in de weg staat. Je leert het herkennen en ermee omgaan.
stap 6

4 redenen waarom het werkt

Misschien ben je al vaker een traject gestart. En gebeurde niet wat je hoopte. Dan vraag je je misschien af waarom het Passieprofiel wél werkt. Ik geef je 4 redenen:

 1. De unieke Be- first methode van het Passieprofiel werkt van binnen naar buiten. Zodat jij jouw verlangens uiteindelijk fysiek gaat realiseren. (download hieronder de gids voor meer uitleg)
 2. Mijn groeimodel van de 3 P’s verzekert jou ervan dat je optimaal voorbereid bent voor jouw carrière transfromatie
 3. Mijn specialistische training en coaching waarborgen: diepgang, effectiviteit en accountabillity. 
 4. last but not least: Ik ben toegewijd en ik geloof in jou. Als jij je droom niet loslaat, zal ik ook niet loslaten.

Download de studiegids

Vul je gegevens in en je ontvangt de studiegids direct in je mailbox.

  Ontdek wat je écht wilt,
  kom in je kracht,
  en haal energie uit je werk!

  Over het Passieprofiel

  In 3 maanden tijd krijg je helderheid over wie je echt bent. Je weet jouw unieke talenten zijn. En wat je passie is. Je overwint twijfels, komt in je kracht en maakt een gedegen implementatieplan.

  Iedereen wil een goed inkomen verdienen met werk waar hij energie van krijgt. Waaruit hij voldoening haalt en succesvol in  is.

  Wat wil ik?

  Dat begint met antwoord op de vragen: Wie ben ik? en Wat wil ik? Wanneer je dat weet, in jezelf gelooft en enthousiast bent, kun je een strategie en een plan maken.

  Een duidelijke route

  We gaan op mentaal, emotioneel en (een beetje) op spiritueel vlak aan de slag. Je ontdekt niet alleen een nieuwe richting, maar gaat ook écht die richting op.

  Bewezen effectief

  De methode van het Passieprofiel bestaat sinds 2010. Het is een bewezen effectieve, 360 graden aanpak. Hiermee komt alles van jou naar boven. Ook de dingen die misschien al heel lang verborgen zijn.

  There is no passion to be found in playing small - in settling for a life that is less than you are capable of living.

  - Nelson Mandela -


  Ervaringen

  Lees wat een traject anderen oplevert

  Dit traject is een mooi pad voor mijn toekomst. Het geeft me duidelijkheid over wat ik wel en niet wil.
  ik zie het als een soort blauwdruk voor de rest van mijn loopbaan. Iets waar ik naar kan teruggrijpen wanneer ik twijfel. Ik vond het een waardevol traject!
  Jan Willem Veenhuis

  Wat ik van jou verwacht

  kies voor jezelf

  …en sta open voor een andere, holistische aanpak. Want: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

  Geniet van het proces

  We lossen samen een hele grote puzzel op. Meestal zie je niet direct het hele plaatje. Laat los en wees geduldig.

  Zet je ervoor in!

  Doe de opdrachten die je krijgt, vertrouw het proces, vertrouw mij als jouw coach en zoek geen excuses.

  Bijt jezelf hierin vast als een pitbull!

  Het-Passie-Profiel-Zwolle-Wolter-Alkema

  Wolter Alkema | Gecertificeerd Passieprofiel Coach

  (Visited 210 times, 1 visits today)

  Get Your Free Guide Now!

  Change the appearance and position of the popup according to your vision.